Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Plafond stucen Sittard Wij staan in Sittard voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Sittard, hoofdvestiging Zwartsluis

Plafond stucen Sittard

Het stucen van een plafond is belangrijk voor zowel nieuwbouwhuizen als renovatiewoningen. Of het nu gaat om een nieuwbouw huis, of renovatieproject in regio Sittard, onze vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf bieden hoogwaardig stucwerk aan. Onze strakke plafonds worden volledig afgestemd op uw voorkeuren gestuct.

Bij ons is goede service essentieel en daarom praten we graag met u over de verschillende mogelijkheden. Wilt u alles te weten komen over de voordelen van een plafond stucen en de mogelijke keuzes? Blijf lezen om onze uitgebreide opties voor plafond stucen in Sittard te ontdekken!

Heeft u liever een persoonlijk en op maat gemaakt adviesgesprek? Onze vakmensen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf zijn beschikbaar voor telefonisch overleg via 085 106 1554. Een vrijblijvende offerte aanvragen behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.

Een prachtig gestucte ruimte.
Onze stukadoors in Sittard zijn gespecialiseerd in plafonds stucen.

Plafond stucen kosten

Uw interieur wordt flink opgeknapt als u het plafond laat stucen. Uw woning oogt direct strakker en moderner, en het draagt bij aan de duurzaamheid. Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent naar de prijs per m2 voor het stucen van uw plafond.

De kostprijs van het stucen van een plafond hangt van diverse factoren af. Neem contact op met onze experts van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor een specifieke prijsopgave. Wij staan klaar om u op maat te adviseren. Bereikbaar via 085 106 1554.

De prijs van plafond stucen hangt af van meerdere factoren. De prijs wordt niet alleen bepaald door de grootte van het plafond. Hieronder vindt u een overzicht van factoren die de prijs van plafond stucen beïnvloeden.

 1. Type stucwerk
  Zoals reeds vermeld, hebt u keuze uit verschillende soorten stucwerk voor op het plafond. Elke soort komt met eigen voordelen en kosten. Spackspuiten is vaak de goedkoopste mogelijkheid. Sierpleister is doorgaans duurder per m2.
 2. Oppervlakte en omvang
  Een grotere of kleinere oppervlakte van het plafond heeft invloed op de kosten. Voor grotere plafonds ligt de prijs per m2 meestal lager, omdat het om een groot oppervlak gaat. De kosten per m2 kunnen toenemen bij kleinere projecten, aangezien de voorbereidingskosten relatief hoger zijn.
 3. Noodzaak van goede ondergrondvoorbereiding
  De staat van het plafond bepaalt hoeveel voorbereidingswerk nodig is. Als het plafond schoon en glad is, bespaart u op kosten; de stukadoor kan direct aan het werk. Indien er beschadigingen in het plafond zitten, zullen deze eerst gerepareerd moeten worden, wat kosten met zich meebrengt.
 4. Locatie en bereikbaarheid
  De kosten kunnen stijgen afhankelijk van waar uw woning zich bevindt en hoe bereikbaar het plafond is. Locaties die lastig bereikbaar zijn, vereisen extra tijd en inzet. Daarnaast zullen hoge plafond of moeilijk bereikbare plafonds hogere arbeidskosten met zich meedragen.
 5. Materialen
  De stukadoor gebruikt meerdere materialen om ervoor te zorgen dat het stucwerk op uw plafond van hoge kwaliteit is. Als het plafond hoger uitvalt, is er meer materiaal en steigers nodig. Als gevolg daarvan zullen de kosten voor materialen toenemen..

De uiteindelijke kosten voor het laten stucen van een plafond variëren sterk door de genoemde factoren. Houd deze punten in gedachten tijdens het uitvoering van uw droomproject. Voor tijdige informatie kunt u altijd terecht bij de vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf.

Voordelen van plafond stucen

Een perfect egaal plafond rond de ruimte helemaal af. Het toepassen van stucwerk zorgt ervoor dat onvolkomenheden, naden en beschadigingen verborgen blijven, wat een nette afwerking oplevert. Naast zijn mooie uiterlijk biedt een gestuct plafond ook diverse voordelen:

 • Duurzaamheid: Dit stucwerk verzekert u van een langdurig mooi resultaat, zelfs bij zware belasting. Dit garandeert dat u voor een lange periode tevreden zult zijn met uw woonruimte. Het voegt een extra vochtbeschermende laag toe, wat van groot belang is in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken.
 • Verbeterde isolatie: Met gestucte plafonds wordt de isolatie in uw huis verbeterd, wat kan zorgen voor lagere energiekosten. Een bijkomend voordeel van stucwerk is dat het de akoestiek binnen uw huis bevordert. Het stucwerk draagt bij aan een betere akoestiek in huis, wat resulteert in minder geluidsoverlast.
 • Onderhoudsvriendelijke optie: Een plafond stucen vraagt nauwelijks onderhoud. Vuil en stof zijn gemakkelijk weg te nemen. Daarnaast kunnen kleine beschadigingen snel worden verholpen.

Proces van plafond stucen

Een plafond stucen is een complexe klus die nauwkeurigheid en ervaring vereist. De vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf hebben door jarenlange ervaring veel kennis opgedaan in dit vakgebied. Bij het stucen van uw plafond houden wij de volgende stappen aan:

 • Voorbereiding: de eerste stap van de voorbereiding is het afdekken van vloeren en meubels. Losse stukken, vuil en stof worden van het plafond weggehaald. Beschadigingen worden aangepakt om een gladde afwerking te verkrijgen.
 • Een grondlaag wordt dan aangebracht. Een primerlaag, ook bekend als grondlaag, wordt aangebracht om de hechting van het stucwerk te verbeteren. Met een grondlaag blijft het stucwerk goed hechten en voorkomt schilferen.
 • Nu de voorbereidingen zijn afgerond, kan het aanbrengen van het stucwerk beginnen. Het stucwerk wordt met een spaan in dunne lagen aangebracht en moet daarna drogen. Hoe vaak dit proces herhaald wordt, is afhankelijk van de temperatuur en het type stucwerk.
 • Afwerking: Wanneer de laatste laag is aangebracht, ronden we af met een keurige afwerking van het plafond. Door te schuren en te polijsten, kunnen we dit realiseren. Afhankelijk van uw wensen kan er nog een decoratieve afwerking aangebracht worden.

Soorten stucwerk voor het plafond

Wanneer u de keuze maakt om het plafond te laten stucen, zijn er verschillende soorten stucwerk mogelijk. Ieder type stucwerk heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen. Hieronder de meest gangbare opties:

 • Pleisterwerk: zorgt voor een gladde en gelijkmatige afwerking. Dit zorgt voor een opgeruimde en moderne look. Eenvoudig schoon te maken en perfect om verf of behang aan te brengen.
 • Spackspuiten: is een geliefde en goedkope optie voor plafondstucwerk. Spackspuiten gebeurt met behulp van een machine zodat grote oppervlaktes snel behandeld worden. Er blijft een korrelige structuur achter die in diverse kleuren beschikbaar is.
 • Sierpleister: ideaal voor muren en plafonds. Als verzamelnaam dekt het alle soorten pleisterwerk met een textuur. Een populaire soort is spachtelputz.

Plafond stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Stucwerk op het plafond vereist vakmanschap en expertise. U bent welkom bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor uw vragen rondom stucwerk. Onze jarenlange ervaring staat garant voor stucwerk van hoge kwaliteit.

Alle stucwerkzaamheden worden uitgevoerd met materialen van topkwaliteit. Daarnaast blijven wij up to date over de laatste technieken. We garanderen een probleemloos en jarenlang meegaan plafond.

Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf bent u altijd welkom met uw vragen. Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen of een offerte aanvragen via ons vrijblijvende offerteformulier. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 106 1554 voor al uw vragen aan onze stukadoors.

Veel gestelde vragen over plafond stucen

Kan je elk type plafond stucen?

U kunt stucwerk toepassen op ondergronden zoals gipsplaten, fermacell en beton. U kunt niet direct stucwerk aanbrengen op een houten ondergrond. Hier zullen eerst gipsplaten op moeten worden aangebracht.

Hoe pas je stucwerk toe op een plafond?

Een plafond kunt u zelf stucen, maar zonder de benodigde ervaring en vaardigheden zal een professioneel resultaat lastig te behalen zijn. Voor een uitmuntend resultaat is het verstandig een professionele stukadoor in te schakelen. Op deze manier bent u verzekerd van een mooi afgewerkt resultaat.

Hoeveel tijd is nodig voor het stucen van een plafond?

Dit hangt volledig af van de projectgrootte en het aangebrachte stucwerk. Het proces als geheel, met droogtijd, vergt meestal tussen de 1 en 2 weken. Daarna kunt u de ruimte weer benutten.

Wat is de prijs per vierkante meter voor plafondstucwerk?

Dit is afhankelijk van verschillende aspecten, zoals de oppervlakte van het project. Het materiaal en de extra toevoegingen die u kiest beïnvloeden de uiteindelijke kosten. Voor een duidelijke kostenindicatie kunt u het beste contact opnemen met een vakman.

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Sittard
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1554

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.