Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Sittard, hoofdvestiging Zwartsluis

Woonkamer stucen Sittard

Wilt u uw muren laten stucen door een professional uit Sittard? Dan is E.S. Schilders & Afbouwbedrijf de ideale keuze. Bij ons krijgt u hoogwaardige stucwerkservices voor eerlijke prijzen.

Zijn er gaten of bobbelige plekken in uw muur? U hoeft zich niet druk te maken. Heeft u last van vochtige muren door lekkage of schimmel?

Onze vakmensen helpen u om uw woonkamer een prachtig nieuw uiterlijk te geven met ons stucwerk van topkwaliteit. Lees meer op deze site over de verschillende opties voor woonkamer stucen in Sittard, onze werkwijze en de kosten. Bel voor persoonlijk advies met 085 106 1554 of doe een aanvraag voor een vrijblijvend kostenplaatje.

Ruime woonkamer met stucwerk.
E.S. Schilders & Afbouwbedrijf tovert uw woonkamer om met onze diverse soorten stucwerk.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Wilt u uw woonkamer laten stucen? Er bestaan verschillende soorten stucwerk om uit te kiezen. Kijk verder op onze website om te ontdekken welke stucsoort het beste bij uw stijl en wensen aansluit. Hieronder staan de vier meest gebruikte stucvormen kort beschreven:

 1. Spacken:
  Spacken betreft het aanbrengen van een verse stuclaag met een spuitmachine. Door deze methode kan een groot oppervlak snel behandeld worden. In veel gevallen brengt men dit in twee lagen aan op het oppervlakte dat behandeld wordt.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz is een vorm van stucwerk dat verrijkt is met marmerkorrels. Het resultaat is een muur met een grove structuur. Het geeft een uniforme korrelstructuur die gemakkelijk is te onderhouden.
 3. Behangklaar stucen:
  Het bewerken van uw muur om deze behangklaar te maken, maakt het mogelijk om direct behang aan te brengen na de behandeling. De muur is nog niet volledig glad afgewerkt. Dit gebeurt wel bij sausklare muren.
 4. Sausklaar stucen:
  Na het sausklaar stucen kunt u uw muren direct voorzien van verf. U kunt direct verf aanbrengen op de muur nadat de stukadoor een dunne laag heeft aangebracht en het stucwerk is opgedroogd. Na het opdrogen van het stucwerk mag u direct de muur verven.

Werkwijze woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het klaarmaken van uw woonkamer met stucwerk is een tijdsintensief proces. U bent vast benieuwd wat u kunt verwachten. De experts van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf werken volgens een geregeld schema en hanteren de huidige hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen.

Bij aanvang van het proces zal de stukadoor bij u op bezoek komen om te evalueren wat mogelijk is en om een prijsopgave te doen. We meten de afmetingen van de ruimte op en inspecteren de toestand van het plafond en de muren. Gips wordt gebruikt om beschadigingen te vullen en losse delen worden waar nodig weggehaald.

Voor de bescherming van de ruimte worden de vloer en obstakels, waaronder stopcontacten, afgeplakt. Bovendien is het belangrijk dat de muur goed schoon is voordat er gestuct wordt om oneffenheden te voorkomen. Op de hoeken van de muur worden stucbeschermers gezet, wat zorgt voor een nette afwerking.

De ruimte is nu klaar om gestuct te worden, en de stukadoor brengt een primerlaag aan. Dankzij de primer blijft het stucwerk beter zitten op de muur of het plafond in de woonkamer. Het stucmiddel kan worden gemixt zodra de primer volledig droog is.

Om het stucmiddel te maken, worden water en gips met een mortelmixer samengevoegd. Het aanbrengen van het stucwerk is een arbeidsintensieve klus. Een troffel en raapbord zijn de gereedschappen die we gebruiken om het stucwerk op de muur aan te brengen.

Er wordt voor gezorgd dat het stucwerk overal even dik wordt opgebracht. Met een reilat worden grote hobbels weggewerkt, waarna de stukadoor de muur geheel vlak maakt. In de laatste fase wordt de muur afgespackt en met een spons afgewerkt.

Heeft u vragen over de stappen in het proces? Of wilt u meer weten over het laten stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Belt u gerust met onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1554 voor meer informatie of advies.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Bedenkt u dat het enige tijd duurt voordat de stuclaag volledig droog is. Een temperatuur van 10 tot 20°C zorgt ervoor dat 1 millimeter stucwerk per dag droogt. Bij een stuclaag van 3 millimeter neemt het drogen ongeveer 3 dagen in beslag, zorg voor goede ventilatie in de woonkamer om dit te bevorderen.

Wat kost een woonkamer stucen in Sittard?

Het kostenaspect van het stucen van uw woonkamer wordt door diverse componenten beïnvloed. Laat onze stukadoors u helpen met een duidelijk inzicht in de kosten. De volgende lijst geeft een overzicht van de prijsbepalende factoren:

 • Materialen
  De stukadoor maakt gebruik van verschillende materialen om het stucwerk uit te voeren. Hierbij hoort het materiaal dat de stukadoor zelf gebruikt, zoals een pleisterspaan om de muren glad te maken. Onder deze materialen verstaan we ook die welke direct op de muren en het plafond worden aangebracht.
 • Soorten stucwerk
  Zoals hierboven staat toegelicht, heeft het soort stucwerk invloed op de totale kosten. Meestal is het financieel voordelig om voor spacken te kiezen bij stucen. Het plaatsen van spachtelputz is vaak kostbaarder.

 • Arbeidskosten
  Onder arbeidskosten vallen de vergoedingen voor de dienst die de stukadoor levert. De kosten die de stukadoor en zijn medewerkers maken, moeten gecompenseerd worden. De landelijke richtlijnen kunnen het uurtarief beïnvloeden.
 • Moeilijkheidsgraad
  Een plafond voorzien van stucwerk is moeilijker en arbeidsintensiever voor een stukadoor dan een muur stucen. Het feit dat de stukadoor boven zijn hoofd werkt, Moet er een aanzienlijk deel van het plafond gestuct worden, dan zullen zowel de moeilijkheidsgraad als de prijs toenemen.
 • Aantal vierkante meters
  De prijs zal stijgen naarmate u meer oppervlak laat stucen. Als u meer vierkante meters laat bewerken, zal de prijs per m2 vaak lager zijn. Bij een groter aantal m2 om te stucen, neemt de prijs per m2 af.
 • Regio
  De kosten voor het stucwerk hangen mede af van de regio waarin u zich bevindt. De prijs voor een stukadoor is in stedelijke gebieden meestal hoger dan in rustiger gelegen steden. De vraag naar stukadoors is hoog in grote steden, maar er zijn er niet veel beschikbaar.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Een ruimte zonder veel hoeken is eenvoudiger voor een stukadoor om te bewerken dan een kamer vol hoeken. Wanneer een kamer veel hoeken en krappe ruimten heeft, kan dit de prijs aanpassen. Voor het netjes afwerken van kleine hoekjes heeft de stukadoor meer tijd nodig.
 • Staat van het plafond
  De huidige conditie van het plafond en de muren beïnvloedt de uiteindelijke kosten. Wanneer muren of plafonds niet perfect zijn, maakt de stukadoor ze eerst gereed. De stukadoor heeft natuurlijk ook uitgaven, wat u terug zult zien in de eindprijs

Wilt u weten welke kosten u kunt verwachten voor uw geval? Voor een gedetailleerd kostenplaatje kunt u bellen met onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1554. Krijg persoonlijk advies over de verschillende mogelijkheden.

Uw woonkamer in Sittard laten stuken door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Uw woonkamer laten stucen verzekert u van een duurzame investering. Heeft u behoefte aan een vakman die samen met u alle opties bekijkt? Dan is E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in regio Sittard de perfecte keuze voor u!

Onze ervaren vakmannen bieden sublieme resultaten zonder dat de kwaliteit lijdt. Een van onze experts helpt u graag; bel 085 106 1554 of vraag een proef offerte. Hierdoor heeft u altijd de juiste informatie!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Sittard

Kan ik eigenhandig stucen?

Ja, met de juiste kennis, materialen en voorbereidingen kunt u dat zelf doen. Echter wordt deze arbeidsintensieve klus vaak hevig onderschat. Heeft u een ervaren stukadoor nodig voor het beste resultaat? Schakel dan nu in.

Hoeveel dagen duurt het om een woonkamer te stucen?

Het proces van het stucen van een woonkamer neemt gemiddeld 1 tot 3 dagen in beslag, afhankelijk van de omvang. Elke millimeter aangebracht stucwerk vergt ongeveer een dag om volledig te drogen. U moet rekenen op 3 dagen droogtijd voor een 3 millimeter dikke stuclaag.

Waarom moet ik veel betalen voor stucen?

Het stucen van een woonkamer neemt veel tijd in beslag en er zijn verschillende materialen nodig. Stukwerk aanbrengen is een intensieve bezigheid, waarbij veel tijd gaat zitten in het leveren van stucwerk dat aan hoge kwaliteitseisen voldoet. De investering die u doet vertaalt zich in stucwerk van hoge kwaliteit dat jaren meegaat.

Hoeveel betaalt u voor een stukadoor?

De kosten voor een stukadoor kunnen sterk verschillen per regio en per type stucwerk. Voor een nauwkeurige prijsbepaling is het noodzakelijk om advies te vragen aan een specialist. Op deze manier weet u precies welke kosten u kunt verwachten voor het verwezenlijken van uw droominterieur.


E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Sittard
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1554

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.