Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Sittard, hoofdvestiging Zwartsluis

Spachtelputz Sittard

Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf hebben ervaring met een grote verscheidenheid aan klussen. Onze professionals brengen ook spachtelputz aan aan muren en plafonds. Lees verder om inzicht te krijgen in spachtelputz, de keuzemogelijkheden en de kosten.

Zoekt u nog meer informatie? U kunt altijd bellen met onze stukadoors op 085 106 1554. Wij geven u met plezier meer info!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een type stucwerk met marmerkorrels om een bijzondere afwerking te creëren. Dit is een variant van Sierpleister die op muren, wanden en plafonds wordt aangebracht. Dit zorgt voor een uitstekende decoratieve afwerking. Dit type stucwerk heeft een ruwe afwerking en een consistente korrelstructuur. Spachtelputz is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het is populair in woonhuizen en kantoorgebouwen.

U heeft diverse keuzes in korreldikte. Spachtelputz bevat marmerkorrels die in diverse diktes verkrijgbaar zijn en die de uitstraling van het interieur beïnvloeden. Spachtelputz wordt vaak tussen 1 en 4 millimeter dik op de muur aangebracht.

Spachtelputz op bruine muur
Laat spachtelputz aanbrengen door de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf en sta versteld van het resultaat.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Het gebruik van spachtelputz in uw interieur biedt tal van voordelen. Spachtelputz wordt niet voor niets vaak gekozen als stucafwerking. De voordelen op een rij:

 1. Spachtelputz heeft een hoge sterkte en kan goed tegen beschadigingen.
 2. Spachtelputz biedt vele kleurvariaties, u kunt het in elke gewenste kleur aanbrengen.
 3. Toepasbaar op zowel binnen- als buitenmuur toepassingen.
 4. Met kleuraanpassing kan spachtelputz meteen op de muur worden gebruikt, waardoor overschilderen onnodig is.
 5. Spachtelputz vraagt weinig onderhoud en kan moeiteloos met water gereinigd worden.
 6. Dankzij de eenvoudige reiniging met water, is het een handige keuze voor drukke huishoudens en commerciële ruimtes.

Hoeveel kost spachtelputz?

In veel gevallen betekent een groter stucoppervlak lagere kosten per vierkante meter. Als u het hele huis in één keer laat stucen met spachtelputz, is de kans groot dat het voordeliger is. Stucwerk aanbrengen vereist veel arbeid; laat de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf dit voor u uitvoeren.

De prijs van spachtelputz varieert op basis van de grootte van het oppervlak, de locatie in het huis en eventuele kleurtoevoegingen. Voor een schatting van de kosten voor uw woning kunt u bellen naar 085 106 1554. Onze experts van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf komen graag een inspectie uitvoeren, zodat u precies weet wat er moet gebeuren.

Kleurenvariatie van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Zoals eerder benoemd is het voordeel van spachtelputz dat het een breed en divers inzetbaar materiaal is. Zoekt u een mooie kleur voor op de muren? Ontspan, want u kunt een pigment toevoegen om eindeloos met kleuren te experimenteren.

Een blijvende kleurechtheid is het voordeel van pigment toevoegen aan spachtelputz. Een ontbrekend stukje bij schade valt niet direct op. De kleur van het onderliggende pleister blijft ongewijzigd.

Spachtelputz verwijderen

Het kan zijn dat spachtelputz moet worden verwijderd, bijvoorbeeld als het beschadigd is. In sommige gevallen moeten leidingen of stroomkabels vervangen worden, waardoor de muur weer moet worden dichtgemaakt. Of mogelijk past de huidige stijl niet meer bij uw interieur.

Welke oorzaak u ook hebt, het is prettig om te horen dat spachtelputz verwijderd kan worden. Wanneer de spachtelputz nog goed hecht aan de muur, kunt u het beste eroverheen stucen. Het kwijt raken van spachtelputz is een behoorlijk ingrijpende en tijdrovende karwei. De meest gangbare methoden om spachtelputz te verwijderen zijn:

 • Door middel van afsteken
  U kunt de spachtelputz als het ware van de muur schrapen of hakken met een afsteekmes. Vanwege de robuustheid van spachtelputz, kunt u schade aan de muur of het plafond verwachten tijdens het verwijderen. Schade aan de muur of het plafond is waarschijnlijk bij het verwijderen.
 • Verwijdering door schuren
  Met een schuurmachine kan spachtelputz gemakkelijk weggeschuurd worden. Bij deze methode komt er veel stof los. Bescherm uw gezicht door altijd een veiligheidsbril en mondmasker te dragen.
 • Verwijderen met stoom.
  Een handige manier om spachtelputz te verwijderen is door stoom te gebruiken. Met een afstoomapparaat wordt het stucwerk week, zodat het eenvoudiger van de muur kan worden verwijderd. Houd de ondergrond van de muur in het achterhoofd.
 • Niet alle ondergronden kunnen deze methode goed verdragen. Vooral gipswanden kunnen door stoom beschadigd raken, wat tot aanzienlijke gevolgen kan leiden.
 • Door opnieuw te stucen
  Voor een strakke muur is stucen de meest efficiënte manier. Er is nauwelijks werk en rommel nodig bij deze methode, en het risico op schade aan de muur wordt, in tegenstelling tot de bovengenoemde opties, geëlimineerd.

Wilt u een fraai resultaat met minimale kans op beschadigingen? Overweeg om uw muur opnieuw te laten stucen. Onze vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf denken graag met u mee.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Wordt spachtelputz nog steeds gewaardeerd?

Hoewel spachtelputz zijn grootste bekendheid verwierf in de jaren '80, maakt men er tegenwoordig nog veel gebruik van. Het ligt dus niet aan de tijd, maar aan wat iemand persoonlijk graag ziet.

Wat onderscheidt sierpleister van spachtelputz?

Het verschil tussen de twee is klein. Sierpleister is een brede term en spachtelputz valt binnen deze categorie.

Hoelang blijft spachtelputz goed?

Een van de voordelen van spachtelputz is zijn langdurige houdbaarheid. Vanwege zijn stootvaste karakter, blijft spachtelputz jarenlang in goede staat.

Kan spachtelputz overgeschilderd worden?

Het is mogelijk om kleur aan spachtelputz toe te voegen, waardoor het eindresultaat direct de gewenste kleur heeft. Fijn dat wanneer u klaar bent voor iets nieuws, u gewoon over de spachtelputz kunt verven.


Gerelateerde pagina's

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Sittard
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1554

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.