Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Sittard, hoofdvestiging Zwartsluis

Het isolerend vermogen van stucwerk in detail

Redactie sittard-stukadoor.nl, 10 augustus 2024
Huis omwikkeld in rode sjaal
Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf vertellen u graag meer over isolerend stucwerk.

Het behandelen van muren in een huis gebeurt regelmatig met stucwerk. Dit zorgt voor een strak en egaal resultaat dat ideaal is voor verf of behang. Echter, stucwerk is niet alleen handig en mooi, het is ook zeer milieuvriendelijk!In dit artikel worden de voordelen van stucwerk nader toegelicht met betrekking tot isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Sittard

Vaak wordt gedacht dat duurzaamheid draait om het optimaliseren van de isolatie of het verwarmingssysteem. Nochtans is het financieel aantrekkelijker om de isolatie en het stucwerk tegelijkertijd te laten uitvoeren. Door deze twee technieken tegelijk toe te passen, profiteert u van de voordelen van de samenwerking.

Met deze gecombineerde aanpak wordt een betere isolatie bereikt dan wanneer u slechts stucwerk zou laten uitvoeren. Dit is uiteraard veel duurzamer. Het aanbrengen van stuc verhoogt de thermische massa van de muur en functioneert als een extra isolatielaag. Hierdoor wordt de kou buiten de woning gehouden en kan het niet naar binnen dringen.

Bovendien is het minder ingrijpend en gaat het sneller dan andere duurzame alternatieven. Vakkundige stukadoors hanteren een professionele aanpak en er komt geen hak- of breekwerk aan te pas bij het plaatsen van het stucwerk en de isolatie. Zo kunt u starten met het zetten van de eerste duurzame stappen, zonder dat dit grote veranderingen met zich meebrengt.

Energiezuinig wonen dankzij stucwerk: de voordelen voor u

Sommige variëteiten van stucwerk zijn specifiek ontworpen voor isolatiedoeleinden. Bij een gelijktijdige aanpak van stucwerk en isolatie is het belangrijk om eerst te bepalen welk type stucwerk u zult gebruiken. Naargelang uw stucwensen en de locatie, zijn er verschillende andere opties beschikbaar.

Wanneer u overweegt om te stucen op de buitenmuur en tegelijkertijd isolatie wilt toepassen, is gevelisolatie stucwerk de optimale oplossing. Dit specifieke stucwerk kan worden aangebracht op verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld baksteen of beton, en is speciaal ontworpen om de thermische massa van de buitenmuur te verhogen, wat resulteert in betere isolatie. Dit stuc zorgt ervoor dat de kou van buiten beter wordt buitengehouden en dat deze minder snel naar binnen trekt.

Wanneer u wat meer flexibiliteit wilt in uw stuc- en isolatieklussen, dan is geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als (EPS) stucwerk, een ideale optie. Bij EPS stucwerk wordt eerst een laag EPS-schuim aangebracht en daar overheen volgt het stucwerk. Het schuim wordt bevestigd aan de muur en daarna voorzien van een afwerkingslaag stuc.

Deze mix leidt tot een hoge isolatiewaarde en is daarom populair. Bovendien zijn er veel keuzes bij het ontwerpen van deze stuc- en isolatiecombinatie. Het is daarom uitstekend geschikt voor moeilijk gevormde muren en interieurs.

Een solide aanpak voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit type stucwerk is geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren. Een oude werkwijze die al geruime tijd wordt toegepast.

Net als gevelisolatie stucwerk, verhoogt kalk de thermische massa van de muur. Dit verschijnsel wordt veroorzaakt door de natuurlijke isolerende eigenschappen van kalk. De esthetische uitstraling en isolatie zijn voordelen die kalk met zich meebrengt, aangezien het er prachtig uitziet.

De voordelen van stucen voor energie-efficiëntie

Stucwerk draagt aanzienlijk bij aan de isolatie van uw woning. Dat kan betekenen dat u minder geld kwijt bent aan energiekosten. Leer hoe u energie kunt besparen in uw woning.

Het verbeteren van de isolatie van uw woning door middel van isolatie stucwerk kan hoogstwaarschijnlijk leiden tot besparingen op energiekosten. Het stucwerk heeft invloed op de thermische massa van de muur, waardoor uw woning in de zomer koel blijft en in de winter de warmte behouden blijft. Dit zorgt ervoor dat uw verwarmingssysteem minder vaak hoeft aan te springen om uw huis te verwarmen, waardoor de investering in het isolatie stucwerk sneller kan worden terugverdiend.

Wanneer u besluit om de gevel te laten stucen met isolatie, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie. Subsidies voor gevelisolatie vallen onder de ISDE-regeling, die een vergoeding van een deel van de kosten door de overheid mogelijk maakt. Daardoor krijgt u een compensatie voor het verduurzamen van uw huis, met inbegrip van isolatie via stucwerk, waardoor uiteindelijk meer overhoudt aan het einde van de rit.

Stucen en isoleren op hoog niveau met vakmanschap van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Aangezien het niet alleen gaat om het stucen van muren, maar ook om isolatie klussen, is expertise vereist. Onze deskundige stukadoors staan gereed om u bij dit proces te helpen. Bij ons staat vakmanschap en garantie centraal.

Een subsidie aanvragen vraagt om professionele kunde. Heeft u vragen, behoefte aan advies of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1554. Indien gewenst, helpen wij u graag verder.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1554 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.